Jak sprawdzić, czy ktoś zablokował Cię na Snapchacie

Snapchat to platforma społecznościowa, która pozwala użytkownikom komunikować się ze sobą i publikować klipy wideo. Jeśli ktoś nie odpowiada na twoje snapy lub wiadomości, być może zostałeś zablokowany.

Jak sprawdzić, czy ktoś zablokował Cię na Snapchacie

Media społecznościowe to kapryśne miejsce. Ludzie mogą działać poza charakterem i na złość, nie zastanawiając się nad konsekwencjami. Wpływ mediów społecznościowych na naszą psychologię jest dopiero badany i rozumiany. Obecnie wiąże się to z depresją, lękiem, poczuciem nieadekwatności i jeszcze gorzej.

Nic nie zaostrza tych negatywnych uczuć bardziej niż brak przyjaciół lub zablokowanie. Wywołuje uczucie odrzucenia, które może prowadzić do smutku lub złości.

Czy ktoś zablokował Cię na Snapchacie?

Blokowanie przez przypadkowych ludzi w mediach społecznościowych jest częścią doświadczenia korzystania z takich mediów i nie ma się czym martwić. Jednak zablokowanie przez przyjaciela lub członka rodziny to coś zupełnie innego. Sieci społecznościowe nie zawsze najlepiej informują Cię o zablokowaniu, ponieważ wiedzą, że może to spowodować, że przez jakiś czas nie będziesz korzystać z tej sieci.

Usunięte konto działa podobnie do tego, które Cię blokuje. Istnieją sposoby ustalenia, czy konto jest zamknięte, czy też jest otwarte, ale nie jest już dla Ciebie widoczne.

Sprawdź swoją listę kontaktów Snapchata

Najłatwiejszym sposobem sprawdzenia, czy ktoś zablokował Cię na Snapchacie, jest sprawdzenie listy kontaktów. Jeśli byli tam w jednej minucie, a zniknęli w następnej, być może zostałeś zablokowany. Możliwe też, że właśnie usunięto Cię jako kontakt, więc koniecznie to sprawdź.

Wyszukaj je w sieci Snapchat, jeśli możesz je zobaczyć i ponownie dodać, mogły Cię usunąć, ale nie zablokowały. Jeśli jest przyjacielem, zapytaj go o to. Jeśli nie, zmniejsz straty z ludźmi, którzy cię nie chcą, albo spróbuj je ponownie dodać i zobacz, co się stanie.

Sprawdź historię

Jeśli osoba, którą podejrzewasz, że Cię zablokowała, często przesyła pliki, sprawdź kartę Stories, aby zobaczyć, czy możesz zobaczyć którekolwiek z jej materiałów. Jeśli uważasz, że powinieneś coś od nich zobaczyć, ale nic tam nie ma, jest to dobry wskaźnik, że cię zablokowali. Nie jest to w żadnym wypadku ostateczne, ale sugeruje, że coś jest nie tak z połączeniem między wami.

Szukaj ich imienia

Szybko wyszukaj ich imię, a szybko dowiesz się, czy Cię zablokowali. Przejdź do Stories i naciśnij szukaj. Wpisz ich nazwę użytkownika.

Jeśli nie jesteś zablokowany, ich nazwa pojawi się w oknie wyszukiwania. Jeśli nazwa się nie pojawia, oznacza to, że zostałeś zablokowany lub całkowicie opuścili Snapchata.

Jeśli widzisz jego nazwę, dotknij znaku plus obok niego. Możesz zobaczyć komunikat „Przepraszamy, nie udało się znaleźć tej nazwy użytkownika”. To nie jest normalne i może być kolejną wskazówką, że Cię zablokowali.

Wyślij im wiadomość

Jeśli rozmawiałeś już z daną osobą i masz czaty na swojej liście, spróbuj ponownie wysłać wiadomość. Jeśli zobaczysz coś w stylu „Nie udało się wysłać wiadomości – dotknij, aby spróbować ponownie”, może to oznaczać, że zostałeś zablokowany.

Jeśli widzisz „Oczekujące” i szarą ikonę zamiast niebieskiej lub różowej, oznacza to, że zostałeś usunięty z ich listy kontaktów.

Użyj innego konta Snapchat

Innym łatwym sposobem sprawdzenia, czy ktoś zablokował Cię na Snapchacie (lub w innych mediach społecznościowych), jest użycie innego konta i sprawdzenie, czy nadal możesz je zobaczyć. Możesz poprosić znajomego o wyszukanie danego profilu przy użyciu jego konta.

Jeśli masz już wiele kont Snapchat, przejdź dalej i przełącz konta i spróbuj wyszukać ich nazwę. Jeśli znajdziesz ich na tym koncie, ale nie na swoim głównym koncie, najprawdopodobniej zablokowali Twoje główne konto.

Ta technika może się nie powieść, jeśli dana osoba wiedziała już o twoim drugim koncie Snapchat. Aby obejść ten problem, możesz utworzyć nowe konto, którego będziesz używać, aby sprawdzić, czy faktycznie Cię zablokowali. Jeśli jednak nie widzisz ich na żadnym koncie, w tym na tym, które właśnie utworzyłeś, prawdopodobnie właśnie usunęli swoje konto Snapchat.

Jedną rzeczą, na którą należy zwrócić uwagę w tej metodzie, jest to, że chociaż powie Ci, czy ktoś Cię zablokował, nie daje licencji na ominięcie blokowania. Jeśli ktoś Cię zablokował, utworzenie drugiego konta, aby mimo wszystko spróbować wysłać mu wiadomość, może nie być najlepszym sposobem na poradzenie sobie z sytuacją.

Zawsze lepiej porozmawiać z tą osobą twarzą w twarz. Grzecznie, żeby zobaczyć, dlaczego cię zablokowali. Nigdy jednak nie staraj się nękać kogoś, zwłaszcza po tym, jak cię zablokował.

Sprawdź przed reakcją

Jeśli podejrzewasz, że ktoś zablokował Cię na Snapchacie, nie odlatuj od razu. Sprawdź swoje fakty, zanim zareagujesz. Osoba mogła całkowicie zrezygnować ze Snapchata. Coraz więcej osób odchodzi od mediów społecznościowych i mogą być jednym z nich. Mogli również zhakować swoje konto, zamknąć je lub mogło wydarzyć się coś zupełnie innego.

Zanim zareagujesz, zapytaj wspólnego znajomego, czy widzi daną osobę. Obserwuj je, jeśli możesz. Jeśli oni widzą osobę, ale ty nie, prawdopodobnie rzeczywiście cię zablokowali. Jeśli oni też ich nie widzą, prawdopodobnie jest coś więcej w tej historii.

Sprawdź, czy ktoś Cię obserwuje na Snapchacie

Dowiedzenie się, czy ktoś Cię śledził na Snapchacie, jest o wiele bardziej ostateczne i łatwe w użyciu niż próba sprawdzenia, czy ktoś Cię zablokował, czy nie. Bycie śledzonym jest pozytywną rzeczą, więc wszystkie sieci społecznościowe chcą zachęcać do pozytywnej pętli zwrotnej. Dlatego zawsze łatwiej jest znaleźć pozytywne rzeczy (np. kto cię śledził) niż negatywne (kto cię zablokował).

Aby dowiedzieć się, czy dana osoba obserwuje Cię na Snapchacie:

  1. Wyszukaj ich imię w aplikacji.
  2. Wybierz i przytrzymaj jego nazwę użytkownika, aż pojawi się menu.
  3. Z menu podręcznego dotknij jego zdjęcia profilowego.
  4. Spowoduje to przejście do ich strony profilu, jak pokazano poniżej. Jeśli ten użytkownik podąża za Tobą, zobaczysz jego Snapscore, jak wskazuje czerwona strzałka. W przeciwnym razie będziesz mógł tylko zobaczyć jego nazwę użytkownika.

Niekoniecznie jest to złe, jeśli ktoś nie podąża za tobą; może to po prostu oznaczać, że jeszcze się do tego nie dotarli. Mogą nie korzystać z sieci tak często jak Ty lub mogą być zajęci.

Spróbuj połączyć się z osobą spoza mediów społecznościowych, jeśli masz jakiekolwiek prawdziwe pytania dotyczące statusu Twojej przyjaźni. Jeśli nie odpowiedzą na Twój tekst, otrzymasz odpowiedź, czy Cię zablokowali.

Często Zadawane Pytania

Czy Snapchat informuje Cię, czy zostałeś zablokowany?

Nie. Nie otrzymasz ostrzeżenia, jeśli zostałeś zablokowany, więc będziesz musiał zapoznać się z powyższymi sugestiami, aby dojść do wniosku. Jeśli po konflikcie nie widzisz żadnych informacji o profilu, który Cię interesuje, prawdopodobnie zostałeś zablokowany.

Czy mogę zablokować na Snapchacie kogoś, kto już mnie zablokował?

Nie. Nie będziesz mógł zobaczyć ich profilu, więc nie będziesz mieć opcji u0022Blocku0022 z ich profilu. Jeśli nie chcesz, aby druga osoba miała możliwość odblokowania Cię, musisz okresowo sprawdzać jej profil i robić to, jeśli pojawi się ponownie.u003cbru003eu003cbru003eNa szczęście Snapchat ostrzega Cię, jeśli inny użytkownik doda Cię z powrotem. Jeśli osoba, która Cię zablokowała, zmieni zdanie, zobaczysz powiadomienie, możesz ją zablokować samodzielnie.

Czy mogę zgłosić kogoś, kto mnie zablokował?

Możesz odwiedzić u003ca href=u0022//support.snapchat.com/en-USu0022u003eSnapchat witrynę pomocy techniczneju003c/au003e i złożyć raport przeciwko innemu użytkownikowi. Będziesz potrzebować pewnych informacji, więc dobrym pomysłem jest uzyskanie zrzutów ekranu (chociaż otrzymają alert), jeśli chcesz zgłosić zgłoszenie.

Rozmawiałem z kimś i teraz jego profil zniknął. Co się stało?

Jeśli spotkałeś kogoś na Snapchacie i prowadziłeś z nim świetne rozmowy, to nagle zniknęli, prawdopodobnie Snapchat usunął profil. Niezależnie od tego, czy złamał Warunki korzystania z usługi, czy faktycznie było to konto spamowe, Snapchat wyciągnie podejrzane konta.u003cbru003eu003cbru003eNie oznacza to, że osoba Cię zablokowała (zwłaszcza jeśli rozmowy, które prowadziłeś, były przyjemne), mimo że aplikacja może zachowywać się tak, jak Ty został zablokowany.